Műkörmös alapanyagok nyári használataNem kell ahhoz tapasztalt körmösnek lenni, hogy megérezzük: a nagy melegben a műköröm alapanyagok picit másként viselkednek. Nem véletlen például, hogy a műköröm zselé kissé éget, vagy gyorsabban köt a vendég körmén. A kánikula azonban sosem foghat ki rajtunk, nem így van?

Ha munka közben azt vesszük észre, hogy a köröm zselé a megszokottól kissé jobban terül, hígabb az állaga vagy égeti a vendég körmét (pedig azt előtte nem szokta) akkor ebben az esetben nem az alapanyag a hibás, hanem az időjárás. Nem kell ahhoz kémikusnak lenni, hogy tudjuk: az anyag melegben kitágul, hidegben pedig összehúzódik.

Pontosan így viszonyul a hőmérséklet változáshoz például az összes műköröm készítő alapanyag is. Ha abban a helyiségben, ahol körmöt építünk, 2-4 fokkal melegebb van, a szoba hőmérsékletű anyagok is átveszik ezt a hőt. Ezért hígabbak, folyósabbak, nagyobb az esélye annak, hogy könnyebben belefolynak a körömsáncba.

PohárEzt úgy kerülhetjük el a legegyszerűbben, ha hűtjük a műköröm alapanyagunkat. Ez nem azt jelenti, hogy hosszú órákra, napokra a fridzsiderben kell tárolnunk a zselés tégelyeinket, hanem két tégelyből kell dolgoznunk. Amíg az egyikkel dolgozunk, a másik hűl. Az az idő pontosan elég (lehet, hogy túlságosan is) arra, hogy visszahűljön, de ne dermedjen túlságosan meg a műköröm zselénk.

Ne feledjük, hogy a nagy hőség nem csak az anyagainkra van hatással, hanem a vendégeinkre is (magunkról nem is szólva). Csupán egy gesztus, hogy a nagy hőségben velünk szemben ülő vendéget megkínáljuk egy pohár innivalóval, esetleg egy pár kocka jeget is adhatunk bele. A vendégek ezeket a gesztusokat szinte kivétel nélkül a hűségükkel és nem ritkán némi borravalóval is honorálják. Márpedig ez mindenkinek megér ebben a rekkenő hőségben egy pohár vizet.

Berki Erika

Bejelentkezés

Műkörmös városok

Műkörmös Budapest
Műkörmös Madocsa
Műkörmös Mátraderecske
Műkörmös Vaskút

Hirdetés

Francia köröm - köröm minták
Köröm minták - francia köröm
Nails - angol weblap
Műkörmös játékok - Nyerj!
Műkörmös oktatás - Crystal Nails
Műkörömépítő tanfolyam