Műköröm zselé télenA fagyos időszak beköszöntével a műkörmösök néhány műköröm alapanyag kötési idejének vagy kezelhetőségének megváltozását tapasztalhatják. Ez nem az anyag hibája, hanem annak csupán a hőmérséklet ingadozáshoz való viszonyulása.

Fázós műköröm zselékTartsuk mindig szem előtt, hogy a műköröm zselék hidegben, illetve 16 fok alatti hőmérsékleten elkezdenek dermedni. Ezáltal a tégelyből nehezebb kivenni, nehezebb a C ívet megépíteni vele. A zselék ugyanis a normál hőmérsékletű köröm felülethez viszonyítva kezdenek el terülni, illetve "dolgozni" a körömre való felhordást követően. Ha a vendég keze hidegebb, vagy a zselét tartottuk hosszabb ideje 16-17 fok alatt, akkor ezzel a ténnyel számolnunk kell. Ez megelőzhető úgy, hogy a műköröm zselét fűtőtest közelébe helyezzük (de nem rá, mert akkor kontrolálhatatlanul felmelegedhet) és a vendégünket pedig megkérjük, hogy picit melegítse fel a kezeit ugyancsak a fűtőtest közelében. Az eddig picit sütős zselék egyszeriben csak nem sütnek, s gond nélkül kilámpázhatjuk a legkényesebb vendég körmén is a zselét. Ezek az előkészületek akár plusz időt is igénybe vehetnek, s ezt lehet, hogy a napi vendégek beírásakor be kell számolnunk. Egy biztos: amíg egy-egy tégely zselé úgymond 20 fokosra, azaz szobahőmérsékletre melegszik, az eltarthat akár 15-20 percig is. Sose tegyük a zselés tégelyt forró vízbe, vagy konvektorra.

Nem tanácsos tartósabb ideig a kocsiban hagyni ezeket az anyagokat, mert komoly fagyokban ugyancsak károsodás érheti őket. A házhoz járó körmösök tehát erre különös tekintettel kell, hogy figyeljenek.

Ha az ünnepi zárvatartás idejére, illetve a fagyos időszakra akár éjszakára is biztonságba helyezzük műköröm alapanyagainkat, bizton tudhatjuk, hogy azok a megszokott minőséggel hálálják meg a meleg gondoskodást.

B.E.

Bejelentkezés

Műkörmös városok

Műkörmös Budapest
Műkörmös Monor
Műkörmös Igal
Műkörmös Bodorfa

Hirdetés

Műköröm CN - a körömdivat
Gél lakk otthon - SBS
Műkörömépítés - szolgáltatók
Step by step - elkészítési lépések
Műkörömépítő tanfolyam
Gél lakk színek - CN-től